Preben Hjorth

Preben er Mayday’s faste og erfarne fotograf. Preben har stået bag kameraet på de fleste af vores reklame og corporate produktioner; har filmet flere dokumentarfilm for søsterselskabet STV, og er samtidig husets kyndige drone-fotograf.

Preben blev ansat som fotograf i STV/Mayday-familien i 2001. Han er oprindeligt uddannet elektriker, men valgte at skifte spor, da han kunne mærke, at der var noget andet, der trak – nemlig filmhåndværket.

Preben begyndte derfor at undervise i foto og videoproduktion i en ungdomsskole, hvorefter han startede op som freelancefotograf, sideløbende med at han ”uofficielt” fulgte uddannelsen Visual kommunikation på Syddansk Universitet.

Udover Visual Kommunikation har Preben taget journalistuddannelsens grundforløb, og har videreuddannet sig gennem diverse kurser samt et utal af fotografopgaver.

Preben har løst mange opgaver som fotograf hos Mayday Film. Selvom hans base er i Odense, bliver han ofte involveret i opgaver for STV, heriblandt som fotograf på programmet 'Sporløs', dokumentarfilmene ’Jødernes Flugt’ og ’Goodbye Therensienstadt’ samt diverse indslag, trailers og optaktsprogrammer til den årlige Danmarksindsamling på DR1.

Sammen med Mayday Film og STV har Preben rejst verden tynd, og har lavet optagelser i blandt andet Dubai, Singapore, New York, London – samt de mange, mange lande, der danner rammen om hvert program af 'Sporløs'.

Udover at være en dygtig fotograf deltager Preben altid flittigt i den kreative sparring, når idéer og udvikling til såvel reklamefilm som tv-programmer skal udvikles.

I øvrigt…

Er Preben glad for sport, og er en hyppig løber. Kitesurfing har længe stået øverst på hans ønskeseddel - så det bliver den næste spændende udfordring!

Preben er bosat i Odense; har to voksne piger på 20 og 22 år og en kæreste i Aarhus.