Martin Strandgaard

Martin er creative spirit og sound designer i Mayday Film, og har klippet og komponeret musik til en række produktioner, heriblandt Adidas, Red Bull, Vero Moda, Asger Jul Larsen – og mange flere.

Martin er hvad man kan kalde en ”self-made” sound designer og klipper. Under et foto shoot i 2012 mødte han Viktor Sloth, som netop havde startet sin egen virksomhed, KLAP Film med base i Aarhus. Martin blev hurtigt en del af teamet og fik også snart ansvaret for at klippe og lave musik til alle KLAP’s produktioner.

Martin har stor erfaring med at lave musik – særligt inden for den elektroniske genre, og det har stor effekt for de produktioner, som Martin er inde over. Martin har nemlig en helt unik kompetenceprofil som sound designer og klipper; en kombination der i høj grad får de enkelte projekter til at gå op i en højere enhed.

Martin har et særligt begreb som en del af hans arbejdsfilosofi – nemlig duende. Duende kan bedst oversættes med ”at have sjæl”, og bliver ofte brugt i forbindelse med kunst. Duende beskriver en oplevelse af at blive følelsesmæssigt draget eller påvirket af et værk, et stykke musik, en film eller lignende – og det er noget, Martin altid arbejder benhårdt for at få frem i alle produktioner.

Martin blev en del af Mayday-familien i 2016.

I øvrigt…

... er Martin en erfaren techno-DJ og producer, og har bl.a. udgivelser på Yúgen Waves. Sammen med Viktor er Martin stifter af en kreativ bevægelse kaldet Yúgen, som dækker over techhouse-fester, pladeselskab, tøjdesign og kunst-ferniseringer.